supportglobalhealth_gaza_elise_omroepzeeland

Elise naar Gazastrook – Omroep Zeeland

TERNEUZEN - De 28-jarige Elise Beket uit Terneuzen is bijna arts en vertrekt maandag 25 augustus naar de Gazastrook. Ze gaat daar in een ziekenhuis werken. Bijzonder, omdat er nog steeds zwaar gevochten wordt in de Gazastrook.

Vluchtelingenkampen
De keuze van Beket is bewust. Ze is eerder dit jaar in Gaza geweest en weet hoezeer de bevolking lijdt onder de aanhoudende gevechten tussen Hamas en het Israelische leger. Ze deed toen onderzoek naar de gezondheid van kinderen in Palestijnse
vluchtelingenkampen.

Verpleging
Beket wil geen stelling nemen in het conflict, maar wel helpen om de zieken en gewonden te verplegen. "Toen ik er eerder dit jaar was ben ik geraakt door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen. En daardoor ben ik verbonden geraakt met Gaza."
Benefietconcert
Vrijdag werd in Terneuzen een benefietconcert gehouden. Dat heeft ruim 600 euro opgebracht. Met het geld wil Beket medische hulpgoederen aanschaffen. "Ik hoop met mijn medische achtergrond dat ik iets in een ziekenhuis kan doen. Als ik niets medisch kan doen zie ik mezelf ook wel een dagprogramma voor kinderen organiseren."

Konvooi
Beket vertrekt maandag naar Egypte, om van daaruit te proberen met een medisch konvooi de grens met Gaza over te steken. Ze blijft tot 19 september in Gaza en keert daarna terug naar Nederland.
Posted in News reports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>